Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Βίντεο με το συγγραφέα Tim Anderson για το βρώμικο πόλεμο στη Συρία

O καθηγητής Tim Anderson είναι διακεκριμένος συγγραφέας και λέκτορας Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Στο σημαντικό και επίκαιρο βιβλίο του, «Ο βρώμικος πόλεμος στη Συρία: Ουάσινγκτον, αλλαγή καθεστώτος και αντίσταση», αποκαλύπτει λεπτομερώς τη συνωμοσία της δυτικής Αυτοκρατορίας ενάντια στη Συρία και αντιπαλεύει την ξεδιάντροπη πολεμική προπαγάνδα που συνοδεύει τη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη χώρα αυτή. Όπως το θέτει ο ίδιος: «Αυτό το βιβλίο είναι μια προσεκτική ακαδημαϊκή εργασία, αλλά και μια...
ισχυρή άμυνα του δικαιώματος του συριακού λαού να καθορίσει τη δική του κοινωνία και το δικό του πολιτικό σύστημα. Η θέση αυτή είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά μπορεί να ερεθίσει τις δυτικές ευαισθησίες, συνηθισμένοι όπως είμαστε στο υποθετικό «προνόμιο της παρέμβασης». Μερικές φορές πρέπει να γίνομαι ωμός, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί κάποιος να διαπεράσει τη διγλωσσία. Στη Συρία οι μεγάλες δυνάμεις προσπάθησαν να κρύψουν την επέμβασή τους πολεμώντας «δια αντιπροσώπων», ενώ δαιμονοποιούν τη συριακή κυβέρνηση και το συριακό στρατό, κατηγορώντας τους σταθερά για συνεχείς φρικαλεότητες. Αργότερα, δε, προσποιήθηκαν ότι σώζουν το λαό της Συρίας από τη δική του κυβέρνηση. Πολύ λιγότεροι δυτικοί αντιτίθενται στον πόλεμο στη Συρία από αυτούς που αντιτάχθηκαν στην εισβολή στο Ιράκ, επειδή εξαπατήθηκαν σχετικά με την πραγματική φύση του.»
afisa_syria1 
Το βίντεο της ανάρτησης είναι η παρουσίαση από τον συγγραφέα του βιβλίου του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το περιοδικό avantgarde στις 4 Ιουλίου 2016 στον Κεραμεικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου