Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

O βομβαρδισμός της Δαμασκού...

Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του,
θα κριθεί από την ιστορία...
Η Συρία αποτελούσε πάντα το μήλο της έριδος των αποικιοκρατών. Δεν είναι πρώτη φορά που η Συρία δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση.
Στις 29 Μάη 1945 οι Γαλλικές δυνάμεις κατοχής βομβαρδίζουν ανελέητα τη Δαμασκό, με δυνάμεις πυροβολικού και αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
Τα πτώματα των αμάχων, παιδιών, γυναικών, γερόντων κατακλύζουν τη Δαμασκό... Τα πτώματα των αμάχων, παιδιών, γυναικών, γερόντων κατακλύζουν τη Δαμασκό... Όπως ακριβώς τα τελευταία έξι χρόνια με την "αραβική άνοιξη made in USA".
Μια γενοκτονία των αποικιοκρατών που ποτέ δεν τιμωρήθηκε, αλλά κι έμεινε στα αζήτητα της επίσημης ιστοριογραφίας.
Ανάμεσα στους στόχους των "πολιτισμένων" Γάλλων το Κοινοβούλιο της Συρίας. Πως τολμούν αυτοί οι Σύροι να έχουν κοινοβούλιο και δημοκρατία, να αγωνίζονται για ανεξαρτησία από τη Γαλλία του "φωτός και του πολιτισμού" όταν η Μέση Ανατολή έχει "κτήτορες"...
Οι Γάλλοι προσπαθούν να συλλάβουν ή να δολοφονήσουν τους δημοκρατικά εκλεγμένους Σύρους πολιτικούς, να καταπνίξουν τον αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία.
Οι Γαλλικές δυνάμεις κατοχής χρησιμοποιούν κάθε είδους όπλο εκείνης της εποχής για να εξολοθρεύσουν το λαό που αρνήθηκε την υποταγή.
Ο Μάρτυρας κομμουνιστής αξιωματικός που οδηγούσε τους στρατιώτες του στην υπεράσπιση της Συρίας σ' αυτή τη μάχη, παραμένει ήρωας και παράδειγμα πατριώτη ηγέτη για το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας κι ολόκληρο το λαό της χώρας.
Σήμερα το Κ.Κ. Συρίας τιμάει εκείνους τους αγώνες.
Σήμερα οι κομμουνιστές της Συρίας -και τα δύο κομμουνιστικά κόμματα- δίνουν πάλι τη μάχη για την Ανεξαρτησία και κυριαρχία της πατρίδας τους.
Γνωρίζουν πολύ καλά πως χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει δημοκρατία, ανεξαρτησία, σοσιαλισμός.
Η Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου που σήμερα δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση θα νικήσει γιατί η εθνική της ενότητα είναι αδιάρρηκτη. Σ' αυτό τον αγώνα οι κομμουνιστές δίνουν τη μάχη για την πατρίδα και διδάσκονται από την ιστορία.
Η Συρία έχει τη δική της περίοπτη θέση στο βιβλίο των Αδούλωτων κι Αδέσποτων, των Αθανάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου