Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας

Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
Για σχεδόν πέντε χρόνια οι παγκόσμιες δυνάμεις διάγουν έναν αιματηρό πόλεμο εναντίον της Συρίας.
Εξοπλίζουν τις “ισλαμικές” μισθοφορικές οργανώσεις και, με στρατιωτικούς συμβούλους, εκπαιδεύουν στην Τουρκία και την Ιορδανία τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων. Συγχρόνως, η Σαουδική Αραβία και άλλες μοναρχίες του Κόλπου, όπως συνέβη στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του΄70, διαθέτουν δισεκατομμύρια δολαρίων για τη στρατολόγηση κι εξοπλισμό των δυνάμεων του “ισλαμικού κράτους” (Isis) και της Al Nusra (Αλ Κάιντα).
Σε όλα τα παραπάνω, σ' αυτή τη διεθνή τρομοκρατία, ο λαός της Συρίας αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις.
Η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τεράστια, γιατί συμμετέχουν σ' αυτόν τον βρώμικο πόλεμο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε εμπάργκο στη Συρία το 2011. Σκοπός του εμπάργκο ήταν να παραλύσει η οικονομία της χώρας και να ωθήσουν το λαό στην εξέγερση εναντίον της κυβέρνησης, με όχημα την “αραβική άνοιξη”. Η ανθρωπιστική κρίση και η οικονομική ζημιά που υπέστη η χώρα και ο λαός της, ονομάστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση “μέτρο για τον εκδημοκρατισμό της Συρίας”. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Τουρκία, σε συνεργασία και συντονισμό με τις ΗΠΑ:
  • πάγωσαν-δέσμευσαν τους λογαριασμούς καταθέσεων Σύρων πολιτών κι επιχειρήσεων στο εξωτερικό, ώστε να στραγγαλίσουν την οικονομία
  • απαγόρευσαν εισαγωγές πετρελαίου από τη Συρία, αλλά και οποιουδήποτε προϊόντος της χώρας κι οικονομικής συναλλαγής, απαγορεύοντας έτσι την εισαγωγή στη χώρα αγαθών κοινής ωφέλειας, όπως φάρμακα, παιδικές τροφές, ανταλλακτικά αγροτικών, ιατρικών και βιομηχανικών μηχανημάτων
  • απαγόρευσαν τις εξαγωγές στη Συρία για προϊόντα κι εργαλεία που σχετίζονται με τη διαβίωση του λαού, όπως θερμαντικά έλαια, υλικά κι ανταλλακτικά για την επεξεργασία πετρελαίου, υγροποίησης αερίου καύσης, με στόχο την πλήρη εξόντωση του λαού ώστε να εξεγερθεί
    Χωρίς βενζίνη και χωρίς ηλεκτρική ενέργεια η γεωργική παραγωγή, αλλά και η βιομηχανία τροφίμων, οι βιοτεχνίες κι η βιομηχανία αποτελούν γεγονότα πλήρους παράλυσης και καταστροφής.
Η οικονομία της Συρίας οδηγήθηκε στην καταστροφή. Ο πληθωρισμός στα ύψη, οι τιμές των τροφίμων διπλασιάστηκαν. Βέβαια οι πωλήσεις όπλων στους τζιχαντιστές από τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις (στην πρώτη θέση η Γαλλία) αποφέρουν τεράστια κέρδη και τα χρήματα προσφέρουν τα μοναρχικά δικτατορικά αραβικά καθεστώτα. Οι τρομοκράτες αποκεφαλίζουν με τη συμπαράσταση των “πολιτισμένων” δυτικών.
Ο λαός της Συρίας ζει μια τραγική κατάσταση που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σύρος πολίτης ζει μια τραγική κατάσταση. Τα παιδιά, οι γυναίκες κι οι γέροντες είναι τα περισσότερα θύματα αυτού του “εκδημοκρατισμού”.
H επιβολή πείνας σε έναν λαό είναι έγκλημα.
Το εμπάργκο απέναντι στη Συρία, ισοδυναμεί με άδικο πόλεμο κι είναι απάνθρωπη ενέργεια.
Το εμπάργκο τροφοδοτεί την τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών κι ο λαός της Συρίας πληρώνει με αίμα την ανεξαρτησία του:
  • 220.000 νεκροί
  • 1.000.000 τραυματίες κι ακρωτηριασμένοι
  • Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια πρόσφυγες, για τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει κονδύλια, χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων, για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που η ίδια δημιούργησε και συντηρεί.
Σημειώνουμε ότι η Συρία είναι η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή, όπου:
- Λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία... Η βουλή δεν διορίζεται από τον μονάρχη, όπως συμβαίνει στα μοναρχικά σκοταδιστικά αραβικά καθεστώτα
- Τα κομμουνιστικά κι αριστερά πολιτικά κόμματα είναι νόμιμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση...
- Η ανεξιθρησκεία είναι κατοχυρωμένη Συνταγματικά...
- Επίσης η Παιδεία είναι δημόσια και παρέχεται δωρεάν, όπως και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη...
Η Ελλάδα, παραδοσιακή φίλη και σύμμαχος της Συρίας, δεν περιορίστηκε στα παραπάνω. Αδιαφορώντας για τα εθνικά μας συμφέροντα και τις αδελφικές σχέσεις με τη Συρία:
  • Τον Δεκέμβρη του 2012, για τον “εκδημοκρατισμό” της Συρίας διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα κι έφτασε στο επαίσχυντο μέτρο της ΑΠΕΛΑΣΗΣ της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ως νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού τους “εξεγερμένους” αντικαθεστωτικούς!
  • Συμμετέχει στο μηχανισμό τρομοκρατίας και πολέμου, με την επωνυμία “Φίλοι της Συρίας”. Δηλαδή στις χώρες εκείνες που “εργάζονται” για την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου Άσαντ. Και μάλιστα συνεργάζεται σ' αυτό τον “οργανισμό” με το προτεκτοράτο του Κοσσόβου, το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου, τα Σκόπια με την ονομασία Μακεδονία... Κατάργησε ακόμη και την Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας – Συρίας της Ελληνικής Βουλής, όταν αντικείμενο των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής είναι η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε διεθνές διμερές επίπεδο, καθώς και η προβολή και προώθηση των θέσεων της χώρας σε εθνικά και διεθνή θέματα...
Οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κι η κυβέρνηση Τσίπρα, μπροστά στα κελεύσματα του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ανέλαβαν τις ιστορικές τους ευθύνες κι έβλαψαν την πατρίδα μας: Παράβλεψαν τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Συρίας. Την προσφορά της Συρίας στον αντιδικτατορικό αγώνα, τη σθεναρή στάση της απέναντι στην Τουρκία τον Μάρτη του ΄87, τις ελληνικές επιχειρήσεις που είχαν προνομιακή θέση στον κατασκευαστικό τομέα και θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Συρίας, τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, τους πλέον των 2 εκατομμυρίων Ελληνορθοδόξων που προστατεύει η Συρία ανά τους αιώνες...
Ήρθε η ώρα μια ελληνική κυβέρνηση ν' αναλάβει τις ευθύνες και να προχωρήσει στην Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία και την Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας. Επιπροσθέτως να θέσει ενώπιον των ευθυνών της την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι μπορούμε να συνεισφέρουμε στην ειρήνευση της περιοχής.
Η συνέχιση και διατήρηση του απάνθρωπου εμπάργκο και η συνέχιση της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων, σημαίνει: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!

* Υπογράφουμε (hellassyria@gmail.com) και διαδίδουμε, για την Ειρήνη, το λαό της Συρίας, την Ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τον ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις μας.
Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας


  • Το κοινοποιούμε:
    1. Πρόεδρο Δημοκρατίας
    2. Πρωθυπουργό
    3. Πρόεδρο Βουλής
    4. Πολιτικά κόμματα
    5. Βουλευτές
    6. Φορείς Αυτοδιοίκησης
    7. Οργανώσεις
    8. Φίλους...

25 σχόλια:

  1. φτιάχτε το blog! Και βάλτε ένα κείμενο συλλογής υπογραφών για όλους εμάς που υποστηρίζουμε τον Συριακό Λαό, τον Πρόεδρο του Άσαντ, και τον αγώνα του συριακού λαού ενάντια στους δυτικούς ιμπεριαλιστές αποικιοκράτες και τους μισθοφόρους τους τζιχαντοφασίστες!
    antonelefther@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ και υπογράφω.
    Δημήτρης Τζανακάκης
    Δημοσιογράφος, Ρέθυμνο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οποιος δεν καταλαβαίνει οτι οι Χριστιανοι της Συρίας μάχονται με τον Ασσαντ για να σωσουν τις οικογενειες τους απο τους τρελούς Ισλαμιστές (μισθοφόρους των Τουρκων Σαδουαράβων και Καταριανών) τότε δεν γνωρίζει Ιστορία και Γεωπολιτική. Καλώς ή κακως ο Ασσαντ και οι Ιρανοί μάχονται υπερ της Ελευθερίας και των αξιων του Δυτικού πολιτισμού.!!!!!!!! Αν οι αντιπαλοι του επικρατήσουν τότε η Δύση (και εμείς γιατί ειμαστε μέρος της Δύσης και μάλιστα κοντα στη μέση ανατολή) θα πληρώσει τεράστιο τιμημα!!!!!!Μικρότερο κόστος θα εχουν το Ιραν η Ρωσία και η Κίνα. Τώρα πριν είναι αργα πρεπει να υποστηρικτει ο Ασσαντ με όλα τα μέσα νόμιμα και παράνομα!!!! Αυτό πρέπει να γίνει και από τη Χώρα μας και από τους Δυτικούς συμμαχους μας!....Οποιαδήποτε συμπαθεια προς την αντιπολίτευση της Συρίας που βασικά εκτελούν Δυτικούς (και ενα Ελληνοβρετανό) και τους Χριστιανους και Αλεβίτες και στέςλνουν τους φανατικούς Σουνίτες τζιχαντιστες στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη ειναι αυτοκτονία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός είναι διεθνισμός, μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνυπογραφω κι εγω!
    Κωνσταντινος Κερεφιδης
    Αθηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑς..!!

    ΕΛΛΑΔΑ - ΔΡΑΧΜΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο σας , συνυπογράφω συνεχίστε τον αγώνα σας Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βαλτε μια συλλογή υπογραφών στο avaaz. Είναι πολλοί που θέλουν να υπογράψουν. Οργανωστε το λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ετοιμαστε μια συλλογη υπογραφων , θα υπογραψουν πολλες χιλιαδες. Σοβαρη πρωτοβουλια , να κανουμε πορεια ατο Υπεξ να παραδωσουμε το ψηφισμα. . Να δημοσιοποιησουμε το γεγονος στα ΜΜΕ , οσα ενδιαφερθουν. Ειναι επιτακτικη αναγκη να σταματησει ο ληθαργος και η αδιαφορη σταση μας. Δυο Συροι Αρχιεπισκοποι , ο Ελληνορθοδοξος και ο Συρορθοδοξος , του Χαλεπιου εχουν απαχθεια απο Τσετσενους συμμοριτες του Ερντογαν , και η εδω Ορθοδοξη Εκκλησια δεν κανει καμμια δηλωση , διαμαρτυρια , κινηση αδελφικης συμπαραστασεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑ Σ Τ Ο ΠΟΥΛΟΣ16 Ιανουαρίου 2017 στις 10:34 π.μ.

    Από δεκαετίες Φίλος της Συρίας και του Λαού της, δηλώνω συμμετοχή και προσφέρομαι για δράση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και γω μαζί σας.
    Συμφωνώ και υπογράφω.
    Σταθόπουλος Μιλτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας μπει στο Avaaz. Εκεί μπορεί να γίνει κάτι πολύ πιό εύκολα. Το χρησιμοποιούν οι του Σόρος. Γιατί όχι κι εμείς; Τα όπλα του εχθρού είναι τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩ..
    ΥΠΕΡ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. που μπορούμε να υπογράψουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή